неделя, 15 май 2016 г.

Топлата прегръдка на приятелството


Как и кога започва приятелството? Въпрос с толкова отговори, колкото са и приятелствата по света. Позволете ми да ви разкажа една такава история.
Беше една обикновена пролетна вечер.Двама млади хора момиче и момче, стояха на една автобусна спирка, препълнена с хора. Почти не разговаряха, опитвайки се да се оттърсят от шока, породен от събитията, които бяха се случили минути преди да ги намерим тук – сами сред хората, всеки със себе си и едновременно с това заедно.
Неусетно вялият разговор придоби неподозирана дълбочина и се превърна в откровено споделяне на онези тежки моменти, които преобръщат живота. Докато споделяха двамата не се гледаха. Всеки криеше лицето си от другия, за да скрие слабостта си в тъмнината. В един момент, докато слушаше, Тя усети сълзи в очите му. Тъмнината ги скриваше, но гласът му ги издаваше.
Тя дори не искаше да го погледне. Страхуваше се да не разруши момента като го накара да се срамува, а и самата тя се срамуваше от собствените си сълзи, които вече се търкаляха по бузите ѝ. Познаваше го добре и знаеше, че ако ги види, той ще се опита да я успокои, за сметка на себе си.

В един момент разговорът стана излишен. Останаха само тихите сълзи и една топла прегръдка, в която всеки от тях беше просто себе си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар